KONSERTER I SAMARBETE MED

SIGRIDSLUNDS KULTURFÖRENING

KULTURSCENEN MITT I SÖRMLAND

Aktuella konserter se nedan:

ca 1 gång i månaden under höst, vinter och vår samt minst 1 gång i veckan på sommaren kan man njuta av livemusik på Sigridslund. Tack vare samarbetet med bl.a. kulturföreningen och scenkonst sörmland, samt stöd från kulturrådet,  kan vi erbjuda fräsch, ung, krispig, lokal och internationel inom genrerna världsmusik, folkmusik, jazz, blues, klassiskt m.m.

Bokning av konserter sker på kulturföreningens hemsida www.sigridslund.nu 

KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA

Ur de mörkaste arkiv har Kviga rotat fram folkmusikenskattens julpärlor. De säregna jultraditionerna med staffansgång, julespel och lussebrud får plats och förklaring i de gamla medeltidsballaderna och sånglekarna. Med glimten i ögat tolkar Kviga julen som ni aldrig har hört den förut-övernaturlig och vild. 

 

Toppen och botten, på sång och bas, hör vi Ida Hellsten. Hon är uppvuxen i det Östgötska folkmusiklivet men har både folk och jazz på repertoaren. Med en kandidatexamen i folksång från KMH är hon den berättande rösten i Kviga. 

 

Med många strängar på sin lyra är Lovis Jacobsson gruppens knäppinstumentalist. Med bl.a. gitarr, cittern och ibland lite spelpipa är hen en groovemaskin som lyfter det mesta. Efter flera år på olika folkhögskolor har hen nu också en kandidat i folkmusik på cittern vid Kungliga Musikhögskolan.

 

Nina är multiinstrumentalist och sångerska med en internationell karriär som barockmusiker bakom sig. Den tidiga musiken har nu ersatts med folkmusik och egna genreöverskridande projekt. I Kviga spelar hon på svenska traditionella flöjter såsom härjedalspipa och sälgflöjt och sjunger.

 

Med denna annorlunda sättning med fokus på textgestaltning och sväng spelar vi en jul ni sent kommer att glömma!

 

 

  • 16 dec  kl. 19 Julkonsert med folkmusiktrion Kviga

Konsert 250 kr (pensionär 220 kr) 

Konsert + stor jultallrik 500 kr

              mer info om jultallrikens innehåll på sidan om                  matevenemang

Boka via kulturföreningens hemsida www.sigridslund.nu

Alla konserter sker i samarbete med Sigridslunds kulturförening  
Vi reserverar oss för ev förändringar pga Covid-19 och restiktioner för folksamlingar m.m. Vi följer naturligtvis Folkhälsoinstitutets rekomendationer

Boka via kulturföreningens hemsida eller mejla till sigridslundbiljett@telia.com eller ring 0706751118.

Observera att bokning gäller först efter återkoppling med betalningsinformation! (Kontrollera skräpposten, då svar kan hamna där)

Bekräftelse kommer inom 72 timmar!
Pris: 250 kr /pers  om inte annat anges.
0-7 år gratis , 7-16 år samt studerande och pensionärer 220 kr 
Alla konserter startar kl. 19.

Caféet öppnar altid en timme innan konsertstart då man kan äta eller fika. Även öppet i paus och efter konserten om man vill fika /handla
OBS! Om du bokar samma dag som evenemanget är gör du det via telefon till 0706751118